Verdas første digitale snø-guide er lansert

wintry-2068298_1920.jpg - Klikk for stort bilete  Korleis sikra gode snøtilhøve for framtida

Snøkompetanse.no samlar all tilgjengeleg kunnskap om korleis ein ska sikra gode snøtilhøve i framtida, på ein mest mogleg effektiv og bærekraftig måte. I første omgang er Snøkompetansesenteret eit «nettbasert senter». Nettsida skal vera ei levande sida som vert utvikla og oppdatert basert på innspel og erfaringar frå ski- og anleggsmiljøet, samt frå oppdaterte forskningsresultat.

Fakta

• Er den digitale plattformen til snøkompetansesenteret, som er den mest praktisk orienterte delen av forsknings- og utviklingsprosjektet «Snow for the future»

• Partnarane i prosjektet er Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund, Trondheim kommune, SINTEF og    NTNU. FIS er bidragsytar til prosjektet.

• Nettsida er skriven av hovudforfattaren John Aalberg, men delar av teksten er oppsummeringar frå rettleiarar utgitt av Norges Skiforbund, Skiforeningen og Kulturdepartementet.

Les hele saka på skiforbundet.no

Kontaktpersoner:
Ingrid Camilla Claussen, forskningsleder i SINTEF Energ, tlf. 92 09 85 60
Marit Gjerland, anleggsrådgiver Norges Skiforbund, tlf. 97 67 57 64

Publisert av Meline Heimdal Haugland. Sist endra 11.09.2020
Tyssevegen 217, 5650 Tysse (orgnr. 964968985)      Ansvarlig redaktør Ingebjørg Vamråk      Webredaktør Jan Erik Boge